Dijamantski alati

SZR "DIJAMANT" ima dugu poslovnu tradiciju u proizvodnji i servisiranju dijamantskih alata.

Izuzetna tvrdoća dijamanta, koji je najtvrđi mineral u prirodi, je omogućila njegovu široku primjenu u izradi alata za obradu materijala velike tvrdoće. Izuzetan kvalitet pokazuju prirodni i vještački dijamanti. Nabavkom osnovne sirovine od dokazanih svjetskih proizvođača, kvalitetnom obradom i ugradnjom na naše alate, cijenjenim kupcima dajemo traženi kvalitet, po kome smo postali prepoznatljivi.

Preduzeće koristi vlastitu recepturu pomoću koje se stvaraju materijali bazirani na dijamantskom prahu, koji je izuzetne tvrdoće. Ovaj materijal se postavlja kao segment ili duž cijelih ivica, čime se obezbjeđuju  kvalitetni alati povoljne cijene, skraćuje vrijeme rada, smanjuju posljedice habanja i obezbjeđuje dugotrajno korištenje i kvalitetno servisiranje.

Ovaj specijalno pripremljeni materijal se postavlja na diskove, rezne testere, rezne noževe, kao i brojne druge alate. Osnovna namjena je obrada materijala velike tvrdoće. Isporučuju se u odgovarajućim veličinama, zavisno od potreba korisnika.

Iz naše bogate ponude dijamantskih alata možete odabrati:

- Testere za sječenje;
- Brusne ploče;
- Alate za bušenje i profilisanje,
- Alate za honovanje;

LOKACIJA

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider